Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală

Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală
Un „al doilea val” de devastare a sănătății mintale datorat Covid-19 este iminent, spun experții. Consumul de substanțe interzise, simptome de depresie sau gânduri suicidare, printre problemele de sănătate mintală
Publicat: 13/10/2020, 13:00
Actualizat: 06/04/2021, 14:40

În timp ce lumea se luptă să gestioneze valurile inițiale de moarte și perturbări cauzate de pandemia Covid-19, există dovezi crescânde care se acumulează că „un al doilea val” legat de creșterea ratelor de sănătate mintală și tulburări de consum de substanțe ar putea fi construit, potrivit articol publicat luni în revista medicală JAMA.

„Acest al doilea val de sănătate mintală va aduce provocări suplimentare, cum ar fi creșterea numărului de decese cauzate de sinucideri și supradoze de droguri”, spun expertii

„Un al doilea val de devastare este iminent, atribuibil consecințelor asupra sănătății mintale ale Covid-19”, au scris autorii Dr. Naomi Simon, Dr. Glenn Saxe și Dr. Charles Marmar, toți de la Școala de Medicină Grossman a Universității din New York.

„Acest al doilea val de sănătate mintală, au sugerat cercetătorii, va aduce provocări suplimentare, cum ar fi creșterea numărului de decese cauzate de sinucideri și supradoze de droguri, și va avea un efect disproporționat asupra acelorași grupuri pe care le-a făcut primul val: grupurile socio-economice și lucrătorii din domeniul sănătății, potrivit CNN.

„Această magnitudine a morții într-o perioadă scurtă de timp este o tragedie internațională la scară istorică”, au spus autorii. „Această pierdere interpersonală este agravată de întreruperea societății”.

O preocupare centrală, au scris autorii, este „transformarea durerii și suferinței normale în durere prelungită și tulburare depresivă majoră și simptome ale tulburării de sănătate posttraumatică”.

O durere care durează mai mult. Efectul deceselor Covid-19 asupra sănătății mintale va fi profund

Durerea prelungită, care afectează aproximativ 10% dintre persoanele îndurerate, se caracterizează prin cel puțin șase luni de dor intens, preocupare sau ambele, față de decedat; durere emoțională; singurătate; dificultăți de reîncadrare în viață; evitare; a simți că viața nu are sens; și risc crescut de sinucidere. Aceste condiții pot deveni cronice și cu comorbidități suplimentare, cum ar fi tulburările consumului de substanțe, au spus autorii.

Acest lucru înseamnă că sunt prognozate 2 milioane de persoane îndurerate în SUA și „astfel, efectul deceselor Covid-19 asupra sănătății mintale va fi profund”.

O preocupare specială pentru autori o reprezintă riscurile psihologice pentru îngrijirea sănătății și pentru alți lucrători esențiali. „Susținerea sănătății mintale a acestor forțe de muncă și a altor forțe de muncă esențiale este esențială pentru pregătirea pentru gestionarea valurilor recurente ale pandemiei”, au spus autorii.

Covid-19 afectează deja sănătatea mintală. Pandemia generează mai multe condiții de sănătate comportamentală sau mentală, inclusiv consumul de substanțe, simptome de depresie sau gânduri suicidare

Pandemia a adus deja cu sine o criză de sănătate mintală, potrivit datelor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Și un nou raport a constatat că americanii se confruntă cu mai multe probleme de sănătate mintală legate de coronavirus decât oamenii din alte țări.

Datele sondajului CDC au raportat că aproape 41% dintre respondenți se confruntă cu probleme de sănătate mintală care decurg din pandemie. Problemele sunt legate de pandemie și de măsurile stabilite pentru a o controla, inclusiv ordinele de ședere la domiciliu și distanțarea socială.

Aproape 41% dintre respondenți au raportat una sau mai multe condiții de sănătate comportamentală sau mentală, inclusiv consumul de substanțe, simptome de depresie sau gânduri suicidare.

Numărul americanilor care au raportat simptome de anxietate este de trei ori mai mare în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit CDC, iar mai multe studii au arătat că pandemia a afectat cel mai mult oamenii de culoare.
Analiza națională a cel puțin 6,7 milioane de îngrijitori asigurați de asociație a constatat că 26% dintre îngrijitorii neplătiți care încearcă să echilibreze munca și familia din cauza Covid-19 simt mai mult stres și au o sănătate fizică mai slabă decât înainte de pandemie.

Autorii NYU sugerează că soluția va necesita o finanțare sporită pentru sănătatea mintală; screening pe scară largă pentru identificarea celor care prezintă cel mai mare risc; medici de îngrijire primară și profesioniști din domeniul sănătății mintale care sunt instruiți în tratarea persoanelor cu durere prelungită, depresie, stres traumatic și abuz de substanțe; și o concentrare sârguincioasă asupra familiilor și comunităților, restabilind în mod creativ abordările pe care le-au folosit pentru a gestiona pierderile și tragedia de-a lungul generațiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Imaginile în care Simona Mărgăian bruschează un jurnalist italian! Femeia este acuzată că a înșelat...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cum vor fi monitorizate telefoanele. Informația face înconjurul lumii
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce animal nu are stomac?
×